сряда, 24 април 2013 г.

Букет от бонбони ... в дънки!

"DENIM STYLE"
Дънките никога не губят своята актуалност, те отдавна са класика в модата и на практика могат да се носят навсякъде.
Вдъхновенa от тази визия ви представям моя дънков пролетен букет, приютил винаги актуалния вкус на "Линдор", с който да разтопите сърцата и очите на околните.




Floral exhibition "City legends", Sofia, Military club, 19 april

S line - chocolate & flower 
участва във Флоралната изложба "Градски флорални истории"
Военен клуб, 19 април 2013
"Назад във времето"
Соня Величкова

DENIM STYLE         

"Назад във времето"
Соня Величкова

Соня Величкова www.buketiotbonboni.mymall.bg

Флорална изложба "Градски флорални истории", Военен клуб, 19 април

Името на изложбата изразява основните ни идеи. “Градски” – градът и градският начин на живот, които промениха из основи отношението ни към цветята. В града цветята се откриват не само навън. Те изпълват и обогатяват затворените ни пространства. “Флорални” – основните ни изразни средства са отново цветята. Те притежават собствено излъчване и светлина, като позволяват смели и провокативни цветосъчетания – невъзможни например за синтетичния, изкуствен цвят. “Истории” - в изложбата ще участват флористи, които “разказват” своя собствена история. Умишлено сме задали една по-широка тематична рамка, за да може участниците да използват свободно своите концепции.
Тук ще видите “Колелото” – ретро колело от цветя почти в естествен размер, пролетен букет от бонбони в дънки, “Прически!” – смешни аранжировки от цветя, готови да се нагодят към вашето собствено лице, птици, сгради и сложни конструкции от клони и зелен растителен материал…
Между фриволното и смешното до сериозното, обмислено внушение, което избират някои от участниците – изложбата показва богатството на цвета и формите в почти скулптурните творби на нашите талантливи ученици.
В изложбата участват: Станка Пенчева, Вероника Младенова, Дамяна Петкова, Соня Величкова, Георги Стоянов, Русана Цветанова, Цвета Дерсаркисян, Моника Крякова, Таня Арабаджиева, Илинка Червенкова, Мария Станилова, Мира Митровска.

22 април - Ден на Земята



Всяка година на тази дата се отбелязва Денят на Земята с демонстрации и различни акции по целия свят за защита на природата. Тази година под мотото "Лицето на климатичните промени" около един милиард души в 192 държави отбелязват с различни събития 22 април, посветен на грижата за планетата и оценяването на ценността на благата, които тя ни дава.
Освен в организирани събития, всеки може да помисли за начини как в своето ежедневие може да намали въглеродния си отпечатък и за свой личен начин да се доближим до природата.